Velikogorička zimska služba predstavila opremu – spremno je 1200 tona soli i 600 tona sipine

237

Kako se zima približava, Velika Gorica osigurala je da su njene ulice i prometnice na širem velikogoričkom području spremne za sve izazove koje hladno vrijeme može donijeti. Danas je u dvorištu VG Komunalca održana prezentacija zimske službe, gdje je direktor poduzeća VG Komunalac Jurica Mihalj istaknuo spremnost grada za zimske uvjete.

Iako klimatske promjene donose lakše zimske uvjete te manje padalina, zimska služba spremna je i na najgore snježne padaline te poledice na prometnicama.

– “Spremni dočekujemo zimske uvjete. Nadam se da neće biti potrebe za velikim intervencijama, ali smo spremni biti građanima na usluzi i osigurati sigurnost na prometnicama. Spremno je 600 tona sipine i 1200 tona soli, stoga nemamo nikakvo opravdanje za to da zakažemo. U narednih dva do tri tjedna ne očekujemo jače zahladnjenje, a teže uvjete očekujemo tek u sljedećoj godini”, poručio je Mihalj.

Za nadolazeće zimsko razdoblje, koje traje od 15. studenoga do 15. travnja, VG Komunalac je osigurao impresivnih 1200 tona soli i 600 tona sipine, pokazujući svoju predanost i brigu za sigurnost građana. No isto tako, ovim putem direktor VG Komunalca dodao je kako je vleika odgovornost i na vozačima koji moraju voditi računa o sigurnosti u prometu.

Jurica Mihalj je naglasio važnost odgovornog ponašanja građana u prometu i podsjetio ih na obvezu čišćenja ulaza prema Zakonu o komunalnom redu. Također, informirao je javnost o dežurnom telefonu zimske službe (099/6090-060), koji će biti dostupan 24 sata dnevno od 15. studenoga.

Zimska služba u Velikoj Gorici obuhvaća održavanje 586 kilometara ceste, 60 kilometara nogostupa, autobusnih stajališta i pješačkih prijelaza. Opremljena s 21 kamionom, 23 traktora i dodatnih devet manjih vozila, služba je podijeljena u tri kategorije kako bi osigurala učinkovito održavanje svih ključnih područja.

Direktor Komunalca Jurica Mihalj tom prilikom je naglasio kako je gotovo nemoguće u istom trenutku očistiti sve te kilometre prometnica od snijega, stoga je sugrađane zamolio i na razumijevanje te naravno uspostavljanje komunikacije ukoliko će za tim biti potrebe. Odmah po dojavi građana, djelatnici i službenici zimske službe odmah će izaći na teren i osigurati promet u što kraćem roku.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet grada Velike Gorice, Dubravko Katulić, naglasio je dobru organizaciju zimske službe.

– “Pred nama je zimsko vrijeme, a ovdje smo kako bismo se uvjerili u spremnost vozila koja će obavljati zimsku službu. Kilometri naših prometnica raspoređeni su u tri zadatka. Vozila su raspoređena u tri kategorije po vrijednosti i značaju prometnica. Zimska služba se obavlja korektno i na zadovoljstvo svih građana. Nadajmo se da nećemo imati snijega, ali u svakom slučaju moramo biti spremni”, zaključio je Katulić.

Pročelnik Katulić ovom prilikom podsjetio je i na malu zimsku službu koja je odgovorna za autobusna stajališta, pješačke staze, trgove te ostala pješačka područja. Ovim mjerama, Velika Gorica je spremna suočiti se sa svim izazovima zime, osiguravajući sigurnost i dobrobit svojih građana u hladnim mjesecima koji dolaze.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime