VIDEO Celjak upitao Horvata o obnovi Siska, reagirao i na objavu zastupnice Nađ

465

Siščanin Ivan Celjak, HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru, postavio je pitanje ministru graditeljstva Darku Horvatu vezano uz obnovu grada Siska stradalog u potresu.

Na Celjakov istup putem društvenih mreža reagirala je saborska zastupnica SDP-a Vesna Nađ:

Na objavu zastupnice Nađ reagirao je Celjak, čiju objavu prenosimo u cijelosti:

“Ne želim da se politizira s mojim gradom. Ne želim da itko na leđima ljudi stradalih u potresu skuplja političke bodove. Ne želim Hrvatsku u kojoj lažni “socijal”demokrati uzimaju ime mog ubijenog oca, hrvatskog branitelja, u svoja usta i daju si za pravo interpretirati što ja osjećam, tvrdim ili radim. Vrlo otvoreno sam rekao, Sisak je teško stradao u ovom potresu i sva lažna prikazivanja financijskog stanja našeg grada i svi krediti koji će tek doći na naplatu razotkrivaju pravo stanje stvari.

Toga se boji i aktualna gradonačelnica, a i njezini stranački kolege.
Gđa Vesna Nađ, u vrijeme SDP-ove Vlade RH bila je zamjenica ministra, dakle zahvaljujući politici bila je dužnosnica u resoru hrvatskih branitelja, sada saborska zastupnica. Znači politika je ta koja joj je omogućila sve. I moj otac je jedan od tih koji joj je omogućio sve.

Za dobivanje medijske pozornosti koristeći laži – dirnula je u svetinju.

Da, ja sam Ivan Celjak, Siščanin, sin Marijana Celjaka, zapovjednika obrane Siska, kojeg su kukavički ubili kao vođu pregovaračkog tima za mirnu predaju radarske baze Šašna Greda.

Nisam nikad nikome šutio niti spuštao glavu, a oporba očito nije slušala što sam danas govorio u Hrvatskom saboru i što ponavljam već danima.

Razgovarao sam potpuno otvoreno i razgovaram i dalje s članovima Vlade i želim jamstvo za svoj grad, za svoje Siščane. U tome sam čvrstog stava.

U ovakvim ozbiljnim temama ključan je dijalog, ključni su konkretni podaci s terena, koje sam iznio članovima Vlade. To je trebala učiniti i gradonačelnica Siska, obići svoje sugrađane ispred njihovih stradalih kuća ili zgrada, čuti potrebe i mogućnosti na koji način između ostalog i pod hitno krenuti s raspodjelom 20 milijuna kuna koje joj je država hitnom intervencijom uplatila. Umjesto pregovaranja putem medija, ključno je odabrati rad na terenu za naše ljude.
Ovaj potres pokazao je tako drugu stranu lica pojedinaca i koliko god se pokušava stvoriti neki pritisak, ja od svog grada i od svoje Hrvatske neću odustati nikada. A Vlada će pomoći Siščanima” – stoji u Celjakovoj objavi.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime