VIDEO Dumbović o prosvjedu lokalnih građevinskih obrtnika i poduzetnika

Gradonačelnik Grada Petrinje naveo kako nitko van Petrinje nije dobio posao na obnovi grada te je pokazao listu lokalnih poduzetnika koji su bili uključeni u obnovu

159

Gradonačelnik Grada Petrinje danas se u Gradskom parku u Petrinji osvrnuo i prokomentirao situaciju u kojoj su lokalni građevinski obrtnici i poduzetnici organizirali prosvjed koji je bio u subotu, 22. svibnja, zbog nemogućnosti da se uključe u rušenje i čišćenje u potresu oštećenih objekata.

Dumbović je naglasio kako ni jedan gospodarstveni subjekt, pa tako ni poduzetnik, koji se nalazi u gradu Petrinji, a nije iz Sisačko-moslavačke županije, nije dobio posao te je dodao kako jedino tko je dobio posao je Braniteljska zadruga iz Slavonije.

Dodao je da Grad ima potraživanja još od 15. travnja potraživanja i zahtjev za dodatnim novčanim sredstvima koji je uručen Ministarstvu financija istog tog datuma te uz još dvije požurnice koje su bile poslane Grad nije dobio sredstva koja su bila u iznosu od oko 44 milijuna kuna.

-Te novce mi kao Grad i dalje čekamo kako bi mogli servisirati upravo ono što smo do sada i radili, a napravili smo oko dodatnih zidova i dimnjaka u vrijednosti od oko osam milijuna kuna koje je radilo oko desetak poduzetnika iz Petrinje, kazao je Dumbović dodajući kako je s područja Sisačko moslavačke županije u montaže kontejnerskog naselja i slične radove bilo uključeno preko 35 poduzetnika s tog područja.

Dumbović je tim povodom naglasio kako HDZ nije dobra opcija za Grad Petrinju, a posebice kada je riječ o obnovi grada. Više o svemu pogledajte u našem videu iz Petrinje: 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime