VIDEO Dumbović primio Kulašića u povodu Bajrama i podsjetio da su i nacionalne manjine stvarale Hrvatsku

Neka vam blagdan Bajrama bude nova prilika za ljubav, poželio je Dumbović

175

U povodu prvog dana Ramazanskog bajrama gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović održao je prijam predsjedika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje Hajrudina Kulašića.

Dumbović je iskreno poželio sve najbolje za Bajram i podsjetio da je to islamski blagdan koji se slavi. Također, prisjetio se prve linije obrane u Mošćenici tijekom Domovinskog rata: “Domovinski rat i stvaranje Domovine su obilježili ne samo Hrvati, ne samo katolici, nego pravoslavci, muslimani, Bošnjaci, svi oni koji su imali rov iskopan i to su te vrijednosti. Te vrijednosti smo gradili skupa, one su ostale kao temelj budućnosti i taj temelj nismo nikada ni pomislili poljuljati, to je dodana vrijednost suživota. Kad je bilo najteže, onda smo si pomagali i zato vam hvala! Želim da blagdan sprovedete u svojim obiteljima, u miru i blagostanju. Nakon ove katastrofe neka vam blagdan Bajrama bude nova prilika za ljubav, da budemo svi bolji ljudi, da u ovoj katastrofi budemo zajedno, da se držimo za ruke. Bajram šerif mubarek olsun je nešto što je vaša svetinja, svetinje se trebaju poštivati i trebaju se poštivati različitosti.”

Neka sloboda svakog čovjeka bude u našem gradu nedjeljiva i to je onda demokratska Hrvatska, podvukao je Dumbović.

Predsjedik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje Hajrudin Kulašić zahvalio je gradonačelniku i podsjetio da na svaki njihov blagdan priredi ovakav prijam: “Iskoristio bih priliku da čestitam prvenstveno članovima našeg Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Bajram, našim sugrađanima islamske vjeroispovjesti u gradu Petrinji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Republici Hrvatskoj. Imamo dobar dio Bošnjaka koji su po cijelom svijetu razasuti. Ni njih ne smijemo zaboraviti. Želim svima čestit i blagoslovljen Bajram s porukom Bajram šerif mubarek olsun.”

Nama Bošnjacima u Petrinji preči nam je ovaj grad nego naše rodno mjesto. Naša sudbina je petrinjska sudbina, zaključio je Kulašić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime