VIDEO Jesenska kiša u Zagrebu napravila prometni kaos

184
Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački vatrogasci sinoć su imali pune ruke posla zbog obilne kiše. Na intervencije je izašlo i 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava jer je problema bilo u svim dijelovima Zagreba. Pozivi na intervencije krenuli su oko 19 sati i nisu prestajali, kazao je zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep.

Nevrijeme je zahvatilo Zagreb i dijelove Zagrebačke županije (Zaprešić, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Velika Gorica) Županijski centar 112 zaprimio je više stotina poziva, a vatrogasci su tijekom noći intervenirali 150 puta na području grada te 40-tak puta na području Županije.

VEZANE VIJESTI
VIDEO S TERENA Stanje u Letovaniću pod kontrolom

Kako su izvijestili u utorak iz Ravnateljstva civilne zaštite, uglavnom se radilo o ugrožavanju prometa zbog velike količine vode na kolniku, začepljenju odvodnih kanala, poplavljivanju podrumskih stanova, podrumskih prostorija obiteljskih kuća i poslovnih prostorija te dvorišta.

U Zagrebu su za promet bili zatvoreni podvožnjaci u Čulinečkoj i Škorpikovoj ulici, kod retencije ‘Štefanovec’  zbog izlijevanja vode za promet je zatvorena cesta, dok se na Branovečkoj cesti odronila zemlja te se promet odvija otežano uz naknadno postavljenu signalizaciju.

Na području Zagreba palo je u prosjeku od 60 mm/m2 kiše na zapadu grada, do 98 mm/m2 na istoku grada. Na području Velike Gorice zabilježeno je 95mm/m2 oborine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here