VIDEO – Obilježavanje blagdana Velike Gospe u Gori

753

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u ponedjeljak 15. kolovoza proslavljena u Marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori, misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić. U koncelebraciji bili su svećenici Petrinjskog i Glinskog dekanata, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić te rektor svetišta preč. Paško Glasnović, koji je na početku i pozdravio sve okupljene.

Blagdanskom slavlju nazočilo je više od pet tisuća hodočasnika, od kojih je glavnina pristigla pješice iz tri petrinjske župe te iz Gline, a prisutni su bili i saborski zastupnik Miodrag Demo, župan Sisačko-moslavčake županije Ivo Žinić i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Dumbović uputio čestitku

Na početku homilije biskup je podsjetio na povijest ovog svetišta istaknuvši kako je ime Majke naših stradanja dobilo nakon što je u povijesti dva puta srušeno, posljednji puta 1991. od srpskih osvajača. „Doista, ona je sama patila proživljavajući muke svoga Sina, ali ona i s nama hodi tijekom povijesti kao naša Mati i našem stradanju daje smisao, vodi nas u nebesku proslavu, kamo je i sama uznesena dušom i tijelom, što slavimo upravo današnjom svetkovinom“.

Slavlju u čast blagdana Velike Gospe prethodila je trodnevna duhovna priprema koju je predvodio velečasni Ivan Grbešić, a današnjem misnom slavlju prisustvovalo je mnoštvo vjernika što je već tradicija, a organizatore posebno veseli i ta činjenica da je hodočasnika i štovatelja Gospe svake godine sve više i više, rekao nam je upravitelj župe i rektor svetišta don Paško Glasnović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here