Projekt “Znanjem do toplog doma” je inovativan projekt koji se bavi temom energetskog siromaštva. Rezultati ovog projekta, kojeg provode Društvo za oblikovanje održivog razvoja i Udruga Novi svijet iz Luščana uz potporu Grada Petrinje, predstavljeni su u utorak, 22. prosinca u Maloj vijećnici Grada Petrinje.

Cilj ovog projekta, za kojeg su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda, je smanjiti energetsko siromaštvo stanovništa. Što je zapravo energetsko siromaštvo, pojasnila je Slavica Robić, stručnjakinja za energetsko siromaštvo.

Projekt “Znanjem do toplog doma” za sada se provodi na lokalnoj razini, dok se u dogledno vrijeme njegova provedba planira i na nacionalnoj razini, rekla je voditeljica projekta Ivana Rogulj, a Izabela Žilić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Petrinje i koordinatorica projekta na području grada, objasnila je zašto je Petrinja partner u ovom projektu.

Volonteri Udruge Novi svijet iz Luščana u prvoj fazi projekta posjetili su tako 80 kućanstava na području Grada Petrinje, odradili socijalni upitnik te je utvrđeno kako je njih 90 posto energetski siromašno što utječe na dodatno smanjenje ionako malih prihoda, ali i na povećanje pojave raznih bolesti. U drugoj fazi projekta kreće se u postavljanje opreme, čija je protuvrijednost 100 eura po kućanstvu, rekla je potpredsjednica Udruge Novi svijet Svjetlana Grubješić.

Okupljene na projektu “Znanjem do toplog doma” pozdravio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a kako je protekao susret svih njih u Maloj vijećnici Gradskog poglavarstva u Petrinji, pogledajte u našem video prilogu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime