VIDEO Razbili automobil vrijedan dva milijuna dolara

Tvrtka Rimac automobili objavila je video u kojem je obavila crash-test jednog od prototipova električnog bolida C_Two. Riječ je o hyper automobilu od 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta koji do 100 km/h stiže ispod 2 sekunde

Od ideje do potpune realizacije, svaki prototip automobila prolazi proces koji traje nekoliko godina. Dio tog procesa su i takozvani crash testovi.

Cilj inženjera je postići da simulacije na računalu budu što vjernije replicirane u stvarnim uvjetima. Prva runda crash testova na prototipu C_Two obavljena je nedavno, a iz Rimčeve su kompanije objavili i video u kojem se vidi kako je sve prošlo.

Iz tvrtke Rimac Automobili pojasnili su zašto su odlučili objaviti snimku razbijenog modela C_Two: “Pored homologacije, obavljamo tisuće testova kako bismo osigurali performanse, trajnost i pouzdanost svih sustava. Ovaj intenzivni program osigurava da je naš hiperautomobil siguran i cestovno zakonit širom svijeta, omogućavajući nam isporuku automobila kupcima na svim većim svjetskim tržištima. Odlučili smo vas povesti na naš put, pokazujući vam sve, čak i zahtjevne testove sudara.”

Nema razloga za zabrinutost

Iako iz Svete Nedelje u šali upozoravaju da bi prizori sudaranja višemilijunskog primjerka mogli biti uznemirujući ljubiteljima automobila, ne brinite – monocoque od ugljičnih vlakana preživio je nekoliko testova i pretrpio udarce sa svih strana.

Iz tvrtke navode kako je sljedeći korak u razvoju C_Two daljnje unapređenje dizajna zajedno sa usavršavanjem korelacija virtualnih simulacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here