VIDEO U Petrinju je stigla donacija kontejnera za HPD “Slavulj” od strane izaslanstva Grada Krka i CK grada Krka

Ravnateljica CK Krk Marijana Jakominić uručila je ključeve kontejnera

128

Danas je izvršena primopredaja donacije kontejnera kojeg je HPD-u “Slavulj ” predalo izaslanstvo Grada Krka i Crvenog križa grada Krka. Svečana primopredaja se izvršila na parkiralištu preko puta Gradske tržnice u Petrinji gdje će donirani kontejner i biti smješten te u kojem će HPD „Slavulj“ nastaviti svoje  djelovanje.

Naime, HPD „Slavulj“ je zbog potresa izgubio prostorije u kojima su održavali pjevačke probe, a dobri ljudi iz Krka odlučili su pomoći i donirati brodski kontejner veličine 12 metara, koji će poslužiti za arhivu nota i glazbala te kao privremen smještaj za održavanje pjevačkih proba.

To je priča koja traje od prvog dana potresa, kad su devetorica Krčana, koji su se kasnije prozvali “Krkani” došli u Petrinju i donijeli humanitarnu pomoć okolnim selima i zabačenim mjestima.

Tom su aktivnošću senzibilizirali kako sebe, tako i svoje bližnje, poznanike i otočane. Kasnije im se ukazala prilika obnoviti jedan brodski kontejner tvrtke CMA-CGM u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Krk Grada Krka i krčkih obrtnika, poduzetnika, volontera i donatora.

Glavni koordinator humanitarne akcije je gospodin Vedran Kirinčić.

Željko Crnković predsjednik hrvatskog pjevačkog društva Slavulj, osim što se zahvalio svima uključenima u donaciju, naveo je kako je dan nakon potresa i osobno bio na prostorima Banovine te svjedočio katastrofalnoj situaciji građana kojima je bila potrebna pomoć, ali tako i njihovim članovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here