VIDEO U tijeku su radovi projekta vrijednog pet milijuna kuna kod nasipa Petrinjčice

166

U tijeku su radovi projekta vrijednog pet milijuna kuna kod nasipa Petrinjčica. Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu predviđena je kao mjesto za odmor i rekreaciju, ali i sigurnu i bezbrižnu lokaciju koja će uliti mir i povjerenje nakon razornih potresa.

Vrijednost ovog multifunkcionalnog igrališta koje se trenutno gradi u blizini nasipa je pet milijuna kuna. Završetak radova predviđa se za oko šest mjeseci.

Ovaj projekt sastavni je dio intervencijskog plana Grada Petrinje koji je sa svojim planiranjem započet još davne 2013. godine, no s obzirom na to da je zemljište na kojem bi se izgradilo igralište bilo u vlasništvu Republike Hrvatske, na samo rješavanje dokumentacije se čekalo punih pet godina, objasnila je Vera Kaurin privremena pročelnica za komunalne djelatnosti.

Iznos od 350 tisuća kuna, koliko je izdvojeno za plaćanje sedmero članova koji rade na izgradnji ovog projekta, osiguran je iz sredstava Europskih fondova.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović naveo je kako se aktivno radilo dugih pet godina unazad te kako su svo to vrijeme imali zaista velikih problem po pitanju imovinskih odnosa, no sada je to napokon riješeno.

Zahvalio je svima koji su se pokazali kao ‘lovci na projekte’ i koji su imali snažnu i pozitivnu energiju te koji su zaslužni za uspješno rješavanje i realizaciju navedenog projekta.

Detaljan plan izgradnje multifunkcionalnog igrališta objašnjen je u našem videu kojeg možete pogledati u nastavku:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here