Prenoseći znanje na mlade generacije, učitelji i nastavnici provedu i više od 40 godina svog života. Časno je to i bitno zanimanje, ali, nažalost, ponekad ne dovoljno cijenjeno.

Ipak, u znak zahvale za sve što su učinili tijekom svog radnog vijeka za mlade naraštaje i ono najbitnije, što su odgojili mnoge dobre ljude, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uputio im je čestitke i uručio prigodne darove na tradicionalnom druženju upriličenom u Vrbovcu, a povodom Svjetskog dana učitelja pritom istaknuvši kako se već niz godina, iz proračuna Zagrebačke županije izdvaja čak 35 % za prosvjetu, kulturu i šport, a to će se činiti i dalje.

Vlasta Došlinec, učiteljica je razredne nastave u OŠ Vrbovec. Iza sebe ima 45 godina radnog staža te odlazi u starosnu mirovinu. Zbog toga je istovremeno sretna i tužna, a mladim učiteljima poručila je kako je najbitnije voljeti i razumjeti djecu.

Matematiku i fiziku predavala je svoj čitav radni vijek Ljiljana Mijić. A tajna njenog uspjeha je, kako nam je sama rekla, to što je u duši uvijek bila i ostala dijete.

Hrvoje Herček, učitelj je glazbenog odgoja u OŠ Vrbovec već 16 godina. Nikako još nije pred mirovinom, ali na ovom tradicionalnom druženju bio je ponosan na svoje starije kolege, a pogotovo na svoje učenike koji su bili zaduženi za glazbeni dio programa. Nikada nije požalio što je izabrao baš učiteljski poziv.

Kako je protekao ovaj tradicionalni susret župana Zagrebačke županije i učitelja i nastavnika s njenog područja, saznajte u našem video prilogu.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime