VIDEO Započelo asfaltiranje Ulice Josipa Nemeca, Dumbović najavio i uređenje Slatine

170

U Ulici Josipa Nemeca u tijeku su radovi i asfaltiranje ulice koje je konačno, nakon dužeg vremena, došlo na red. Naime, iako su radovi planirani još ranije, a tako i njihov dovršetak, razoran potres pokvario je, kao i u svim drugim segmentima, te planove i produžio njihov tijek izvođenja.

Radove je obišao i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović podsjetio je kako je prije par mjeseci na području Petrinje dovršen jedan kapitalan projekt koji je podigao standarde kada je u pitanju cestovnuna infrastruktura. Dodao je kako je Grad, zajedno s Europskim fondovima, do sada u infrastrukturu uložio oko 17 milijuna kuna.

-Sajmište je postalo novi epicentar života. S modularnom gradnjom dolazimo do novih 155 objekata koji će biti u funkciji bliže 55 samih obrtnika. U to je Grad uložio oko 16 do 17 milijuna kuna, kazao je Dumbović u svezi planiranih radova.

-Danas se nalazimo u ovoj ulici koja je do sada bila žila kucavica, a poslije katastrofe i potresa došlo je do jedne velike neorganiziranosti po pitanju prolaznosti i protoka prometa kroz grad, rekao je gradonačelnik Grada Petrinje.

Istaknuo je koliko je zadovoljan što se dobra organizacija napokon uspjela uspostaviti i što je promet uspješno preusmjeren kroz Gajevu i ostale ulice kako bi ova, kako ju naziva, žila kucavica nakon potresa napokon dobila novo ruho i kako bi ponovno bila puštena u promet.

Radovi su krenuli iz Češkog sela koje je izuzetno važno za samu ulicu Ive Andrića koja je u neposrednoj blizini samog vrtića, a u planu je uređenje i cijele Slatine te još drugih okolnih dijelova tog područja.

Više o svemu pogledajte u videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime