Više od 450 natjecatelja na međunarodnom taekwondo turniru u Rugvici

Nastupili su natjecatelji iz pet zemalja

84
Foto: Zagrebačka županija

Protekle subote u sportskoj dvorani u Rugvici održan je međunarodni taekwondo turnir za kadete i juniore „M-2“. Turnir je organizirao Taekwondo klub Rugvica, a ove godine okupio je 453 natjecatelja iz pet zemlja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Mađarske.

Foto: Zagrebačka županija

„Naše je geslo – jedno dijete više u dvorani je jedno dijete manje na ulici. Drago mi je da opet odgajamo nove generacije, a moram napomenuti da je kroz ovaj klub prošlo i mnogo hrvatskih taekwondo reprezentativaca. Ponosni smo da su potekli upravo iz ovog kluba“, rekao je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan

Foto: Zagrebačka županija

Otvorenju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan koja je ovom prilikom čestitala na uspješnoj organizaciji.

„Zaista je važno promicati sport, a ovakva su događanja lijep primjer kako sport okuplja mlade ljude te kako kroz sport doživjeti razna druženja i sve što uz sportsko natjecanje ide“, rekla je Dujić Frlan napomenuvši kako je Zagrebačka županija pokrovitelj brojnih sportskih događanja tijekom godine, a ove je godine iz proračuna za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Čestitkama na uspješnoj realizaciji još jednog M-2 turnira u Rugvici pridružio se i načelnik Općine Mato Čičak, istaknuvši kako je Taekwondo klub Rugvica jedan od kluba koji ostvaruje najbolje rezultate u županijskoj Zajednici športskih udruga i saveza. „Maksimalno ih podupiremo, a ovakve manifestacije dokaz su koliko oni kvalitetno rade“, naglasio je Čičak.

Foto: Zagrebačka županija

Predsjednik Taekwondo saveza Zagrebačke županije Boris Makarun istaknuo je da je rugvički M-2 turnir perjanica kada su u pitanju sportski turniri u Zagrebačkoj županiji kao i da je jedan od vodećih sportova u Zagrebačkoj županiji, djeca vole taekwondo i vrlo ga rado treniraju.

 

Izvor: Zagrebačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime