Vlada je HNS-u darovala nekretninu za izgradnju nogometnog kampa

175
Foto: Portal V'Gradu/Gradonačelnik Krešimir Ačkar

Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) država je darovala građevinsko zemljište u Velikoj Gorici, površine oko 92 tisuće metara četvornih i vrijedno 4,2 milijuna eura, radi izgradnje sportskog rekreacijskog centra – nogometnog kampa.

HNS je podnio zahtjev za darovanjem kako bi se na njemu izgradila četiri nogometna igrališta, multifunkcionalna sportska dvorana s ugostiteljskim sadržajima za smještaj i prehranu sportaša i drugih korisnika kampa, a dužan je nekretninu privesti namjeni u roku od pet godina, naveo je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić na sjednici Vlade u petak obrazlažući odluku.

Istaknuo je pritom da je Grad Velika Gorica jučer donio izmjene i dopune urbanističkog plana kojima je omogućeno da se na toj nekretnini izgradi nogometni kamp.

Sport je djelatnost od posebnog interesa za državu, naglasio je Bačić, a nogomet aktivnost koja doprinosi boljoj zdravstvenoj slici stanovništva Hrvatske te je najpopularniji sport koji trenira najveći broj djece.

Naveo je tako da je s krajem prošle godine u Hrvatskoj bilo registrirano 1446 nogometnih klubova sa 127.000 registriranih nogometašica i nogometaša.

Uz to, hrvatski nogomet i nogometna reprezentacija prepoznatljivi su hrvatski brend u svijetu i svojim iznimnim uspjesima znatno pridonese promidžbi Hrvatske, naveo je Bačić obrazlažući odluku.

“Želio bih zahvaliti na aktivnostima HNS-u, a posebno gradonačelniku Velike Gorice koji je vrlo promptno i brzo usuglasio sve potrebne akte na području grada Velike Gorice kako bi se ovaj projekt  mogao realizirati”, dodao je.

Kako donosi portal V’Gradu.hr, još jučer sazvana je izvanredna pressica na kojoj je gradonačelnik poručio kako je dobro znano od samog početka da je Velika Gorica iznimno konkurentna te da je, uz odličnu pripremu i podršku vlade, izgradnja kampa odmah bila sigurna budućnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime