VOJNIĆ Objekt hitne medicine započet će s radom u proljeće

Projekt je dodatno sufinanciran sa 500.000 kuna

389

U Vojniću je svečano potpisan Sporazum o prijenosu financijskih sredstava za nastavak izgradnje građevine javne namjene Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Ispostava Vojnić.

Sredstva u visini 500.000 kuna je Općina Vojnić povukla kandidiranjem na Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kod Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, istaknuo je načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić:

„Ovaj projekt je od velikog interesa, ne samo za našu Općinu, nego i za Županiju. Kao taka, projekt je prepoznat i dobio je maksimalan iznos. To nam je pomoglo da zatvorimo veći dio financijske konstrukcije do kraja godine. Nadamo se da ćemo u rano proljeće moći započeti s radom. To je u skladu s našim željama, a puno ispred plana koji je bio planiran.“

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić zahvalio je na podršci Karlovačkoj županiji, Općini Vojnić i Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te izrazio zadovoljstvo izvedbom dosadašnjeg dijela rada. Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin naglasila je da su dva osnovna razloga zašto je ova investicija opravdana i dugoočekivana:

„Ovo je područje površine više od 350 kvadratnih kilometara, na kojem živi pretežno staračko  stanovništvo u geografski “razbacanim” selima i naseljima udaljenima od Centra za hitnu medicinu Karlovac i preko 60 kilometara.

Obzirom općinom prolaze dvije državne ceste na kojima se često događaju prometne nezgode, jasna je potreba da se izgradi ova ispostava Hitne medicinske pomoći.“

Buduća ispostava Vojnić imat će prostor za reanimaciju, standardizirane prostore za hitnu mediciju, a naknadno u gornjem dijelu prostora bit će dva stana s ciljem omogućavanja stanovanja liječnika u tim prostorima u budućnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 3,6 milijuna kuna, a Karlovačka županija je do sada osigurala 2,4 milijuna kuna. Općina Vojnić je do sada osigurala 400 tisuća kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime