Za boljitak Martinske Vesi: Počinje izgradnja prvog vrtića, a sanirani most pušten je u promet

191

Jutros je u općini Martinska Ves, u naselju Strelečko, potpisan ugovor kojim će se izgraditi prvi dječji vrtić u tom naselju, a uz potpisivanje ugovora o izgradnji vrtića, svi prisutni osvrnuli su se na sanirani most u Martinskoj Vesi koji također mnogo znači za lokalnu zajednicu.

Ugovor je potpisao načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš, dipl.ing. i predstavnik izvođača radova tvrtke Bauelektro d.o.o. iz Velike Gorice, a nazočan je bio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je potom obišao sanirani most preko rijeke Save koji spaja Desnu i Lijevu Martinsku Ves.

Za projekt izgradnje prvog dječjeg vrtića na području Općine Martinska Ves sredstva su osigurana iz Mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.  Vrijednost radova iznosi 767.647,49 eura.

-Zadovoljstvo nam je biti na potpisivanju ovih ugovora koji zaista mnogo znače. Vrtić je predviđen za tri odgojne skupine za ukupno 37 djece, a nalazit će se na izvrsnoj lokaciji, na samom izlasku iz Martinske Vesi, što znači da će roditelji koji rade u Sisku moći prije i nakon posla lakše pokupiti svoju djecu u vrtićima, pojašnjava župan Celjak.

Riječ je o suradnji jedinica lokalne samouprave, Vlade i Sisačko-moslavačke županije, a osim u izgradnji vrtića uspješna suradnja rezultira i na području izgradnje prometnica na području županije.

-Do sada smo imali dobra iskustva s ovim izvođačem koji nam također gradi upravnu zgradu. Za vrtić mogu reći kako je riječ o odličnoj investiciji, prijavili smo se na Mjeru 741, a troškovi su se s vremenom popeli, no Županija nam je omogućila osiguranje dijela troškova, dok smo preostali dio za financiranje troškova osigurali sami, govori načelnik Ivoš. Planirani rok završetka izgradnje vrtića je u ovo vrijeme sljedeće godine, odnosno u svibnju 2024. godine.

Igor Vujica, direktor tvrtke izvođača radova kazao je kako je zahvalan investitoru na odabiru upravo njih te županu koji je investitoru omogućio da projekt bude proveden do kraja.

-Veseli nas izgradnja ovakvih projekata koji su iznimno važni za lokalnu zajednicu i koji ovakvim manjim općinama mnogo znače. Pobrinut ćemo se da radovi budu izvedeni u svim rokovima i posebno kvalitetno, posebice jer je riječ o odgojnoj ustanovi koju će koristiti najmlađi, kazao je Vujica.

Radovi na sanaciji mosta Martinska Ves koji spaja lijevu i desnu obalu Save financirani su iz Fonda solidarnosti EU. Vrijednost radova iznosi 990.967,95 eura, a ova investicija također je od velikoj značaja za općinu.

Most je 14. ožujka pušten u promet, a unatoč tome što su se rokovi ipak malo odužili, most je odlično sagrađen. Na ovom području izvođač radova radio je nekoliko projekata na tom području s ciljem obnove nakon potresa.

Radovi su obuhvaćali sanaciju postojećih dijelova, sanacija potpune armature, bravarski radovi, zaštita čelika, sanacija sidrenih komora te mnogi drugi radovi uz postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime