SISAK Za Svjetski dan srca “Odbojka u srcu”

Cilj je akcije popularizirati zdravi način života, rekreaciju i sport, koji su važni za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

1026

U povodu obilježavanja svjetskog Dana srca, u Sisku je i ove godine u organizaciji Rotary kluba Sisak te Kluba sjedeće odbojke Sisak održana akcija „Odbojka u srcu“.

Cilj je akcije, koja već postaje tradicionalna, obilježiti Svjetski dan srca, popularizirati zdravi način života, rekreaciju i sport, koji su važni za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, a ove godine obilježavanje nosi poruku:“Budi heroj srca – obećaj!“.

Osim igranja odbojke, program koji je 16. studenog održan u sportskoj dvorani Osnovne škole 22. lipnja u Sisku obuhvatio je i ples za zagrijavanje (Plesni studio Elina), revijalni turnir u sjedećoj odbojci (Klub sjedeće odbojke Sisak), prezentaciju laičke reanimacije i pružanja prve pomoći (volonteri Gimnazije Sisak) te kardiometaboličko savjetovalište (mjerenje tlaka i šećera u krvi i procjena kardiovaskularnog rizika – medicinsko osoblje Odsjeka kardiologije Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here