ZAGREB Razbijao po lokalu i pokušao teško ozlijediti konobara

Tijekom privođenja napao je i policajca

203
Foto: ilustracija MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, „Oštećenje tuđe stvari“ i „Prisila prema službenoj osobi“.

Naime, utvrđeno je da je u ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine oko 1.10 sati u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici na terasi ugostiteljskog objekta, osumnjičeni u društvu prijatelja i članice obitelji, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba s konobarom u jednom trenutku sa stola uzeo staklenu bocu kojom je u namjeri da oštećenog teško tjelesno ozljedi udario u glavu i ozlijedio ga. Kada je oštećeni pobjegao u unutra i zaključao vrata, osumnjičeni je krenuo za njim udarajući o vrata i pokušavajući ući u unutrašnjost lokala, da bi zatim razbijao inventar na terasi tako što je jednu stolicu bacio prema ulaznim vratima lokala na kojima je u potpunosti razbio staklo. Potom je nastavio razbijati inventar na terasi pri čemu je oštetio tri stolice načinivši oštećenom poduzeću štetu u iznosu od oko 1.000 eura.

Prilikom bijega s mjesta događaja,  uočili su ga policijski službenici u Matoševoj ulici, gdje su zbog pružanja aktivnog otpora nad njim uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) nakon čega je smješten na stražnje sjedalo službenog vozila. Tijekom vožnje, u namjeri da spriječi policijske službenike u obavljanju službene radnje, dva puta je svojom glavom udario policijskog službenika u predjelu glave, a tek nakon izdanih upozorenja smirio se i prestao s napadom.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime