ZAKLADA VIKTORIJA 2016. ISPLATILA 70 000 KUNA POTREBITOJ DJECI

531

Zaklada «Viktorija» za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije osnovana je na humanitarnu inicijativu hrvatskih branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije.

Svrha Zaklade je trajno pružanje novčane potpore za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti Sisačko-moslavačke županije i pomaganja tijekom liječenja. Jedna od aktivnosti Zaklade je i osiguravanje smještaja za nužan boravak djece i članova njihovih obitelji u Zagrebu za vrijeme neophodnih pregleda i liječenja.
U 2016. godini Zaklada «Viktorija» za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije redovito je dodjeljivala jednokratne potpore za kupnju lijekova, ortopedskih i sličnih pomagala te pratnju roditelja djeteta u slučajevima medicinske rehabilitacije izvan mjesta prebivališta djeteta.
U 2016. godini rad Zaklade «Viktorija» za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije bio je usmjeren prikupljanju sredstava za rad Zaklade te aktivnostima vezanim uz pronalaženje potencijalnih korisnika stana. U tu svrhu pokrenuta je medijska kampanja preko tiskanih i elektronskih medija s područja Sisačko-moslavačke županije. Također, o aktivnostima Zaklade informirani su svi liječnici pedijatri i liječnici opće prakse putem prigodnih letaka. Upraviteljica Zaklade informirala je braniteljske udruge s područja Sisačko-moslavačke županije o ulozi i aktivnostima Zaklade. Članovi Upravnog odbora Zaklade i Upraviteljica Zaklade obilazili su čitavo područje Sisačko-moslavačke županije kako bi što veći broj građana bio upoznat sa radom Zaklade. Pritom je poseban naglasak bio na ruralnim područjima koja je Upraviteljica Zaklade redovito obilazila.
Od otvaranja stana do kraja 2016. godine trideset obitelji je koristilo stan u svrhu smještaja radi posjeta djeci koja su bila hospitalizirana.
Od stupanja na snagu Pravilnika o jednokratnim potporama u svrhu pomoći za kupnju lijekova, ortopedskih pomagala i pratnje roditelja djeteta u slučajevima medicinske rehabilitacije isplaćeno je u 2016. godini 70.000,00 kuna za djecu na temelju zahtjeva roditelja. Niti jedan zahtjev nije odbijen, a sredstva su dodjeljivana u mjesečnim isplatama ( od 500 kuna do 2000 kuna za kupnju lijekova) te u jednokratnim potporama ( od 2000 kuna do 30000 kuna za kupnju lijekova, ortopedskih pomagala ili pratnje djece).

Foto: Facebook 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here