U sjenici ispred društvenog doma u Poljani Lekeničkoj su, u organizaciji Mjesnog odbora Poljana Lekenička i KUD-a Sveti Florijan, treću godinu zaredom prigodno uprizorene „Žive jaslice“.

Poljana Lekenička može se pohvaliti vrijednim mještanima koji su puno truda uložili kako bi svoje sugrađane uveli u blagdansko raspoloženje.

“Žive jaslice organiziramo treću godinu zaredom, a u uprizorenju sudjeluju djeca iz samog sela Poljana Lekenička. Članice i članovi KUD-a Sveti Florijan su svojim starinskim upjevavanjem pjesmama uveličali naše uprizorenje kako bi se prisjetili kako je to nekad bilo. Samo tinjanje vatrice i nježno pjevanje pjesama uvelo nas je u božićni ugođaj i božićne dane koji nam dolaze”, poručila je predsjednica MO Poljana Lekenička i KUD-a Sveti Florijan Maja Rožanković.

Uprizorenje živih jaslica svojim je dolaskom tradicionalno uveličao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je pohvalio veliki trud mještana:

“Prisustvujem ovome uprizorenju od samog početka, dakle već treću godinu i moram priznati kako su me ove godine ponovno oduševili nekim novitetima. Nisam nimalo pogriješio kada sam neskromno rekao da je ovo uprizorenje živih jaslica daleko iznad onih koje se nalaze na Kaptolu ispred katedrale. Ovo što sam vidio doista zaslužuje pažnju svih nas. Čestitke svim mještanima koji su ovo organizirali”, poručio je župan, a trud svojih sumještana pohvalio je i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović:

“Izuzetno sam ponosan na sve mještanke i mještane Poljane Lekeničke, posebno na KUD Sveti Florijan i Mjesni odbor, predsjednicu Maju Rožanković i Vedrana Havidića koji uvijek pripomogne. Sretan sam što se ovakvo nešto, što je već postalo tradicija, odvija na području naše Općine.”

Inače, u programu glazbeno-scenskog uprizorenja živih jaslica sudjelovao je 20 djece s područja Poljane Lekeničke, a kako bi prikaz bio što vjerodostojniji, mještani su u program i ove godine uključili i par magaraca, kravu i janje.

Hvalevrijedna akcija u ovo je blagdansko vrijeme ispunila svoj najvažniji zadatak, okupila je najmlađe i najstarije mještane ovog malenog mjesta u duhu zajedništva i dokazala kako nema toga što se uz malo truda i sloge ne može napraviti.

Žive jaslice u Poljani Lekeničkoj mogu se pogledati i danas od 19 sati ispred Društvenog doma u Poljani Lekeničkoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here