Župan Sisačko-mosalvačke županije Ivo Žinić je u radnom posjetu Novskoj obišao mjesto Bročice gdje je u tijeku obnova na dijelu županijske ceste sa izgradnjom biciklističkih staza. Riječ je o povećanju profila kolnika karakteristikama s dva prometna traka, rubnim trakovima i biciklističkim stazama u dužini od 2800 metara.
Napredak radova u mjestu Bročica sa županom Žinićem obišli su i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, zamjenik župana Roman Rosavec, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko- moslavačke županije i saborski zastupnik Stipo Šapina te predsjednik vijeća mjesnog odbora Slavko Tepavac.

Predsjednik mjesnog odbora Bročice Slavko Tepavac i njegovi mještani sretni su što će dobiti novu cestu jer su dugo čekali za realizaciju tog projekta. Početak obnavljanja ceste u Bročicama za sve stanovnike je od velike važnosti.

“Dugo se čekalo na realizaciju projekta , jer prijašnja vlast nije imala sluha za saniranjem ceste. Kada se promijenila vlast počeli su i radovi. Stanovnici Bročica postaju malo nestrpljivi i ne mogu dočekati završetak radova, te ih ovim putem molim za razumijevanje i strpljenje. Kad radovi završe imati ćemo novu i lijepu cestu”, poručio je Tepavac.

Nakon obilaska radova ravnatelj Županijske uprave za ceste Šapina pojasnio je kako radovi koji su predviđeni u mjestu Bročica su obnova dijela županijske ceste 3250 i izgradnja biciklističke staze s obje strane u dužini 2,8 kilometara. Županijska uprava za ceste raspisala je natječaj 21.ožujka 2018.godine za rekonstrukciju ovog dijela dionice te je potpisan sporazum između Grada Novske i Županijske uprave za ceste o zajedničkom sufinanciranju ovog projekta.” Nakon provedene javne nabave utvrdili smo da je poduzeće PZC Slavonski Brod bio najpovoljniji te su s izvođenjem radova započeli 23. svibnja a rok za izvođenje radova je 150 dana. Predviđena cijena za navedene radove iznosi oko 8 mil.kuna. Radovi koji se izvode na ovoj dionici su obnova kolničkog zastora u dva sloja i izgradnja biciklističke staze s obje strane u dužini 2,8 kilometara. Kolnik se obrubljuje s obje strane rubnjacima, ugraditi će se slivnici te vertikalna i horizontalna signalizacija. Radovi će biti završeni mjesec dana prije dogovorenog roka”, pojasnio je Šapina.

 

Obilasku radova u jednom od najvećih mjesta na području grada Novske u Bročicama prisustvovao je i gradonačelnik Piletić, koji nam je pojasnio “Obnavlja se županijska cesta u dužini 3000 metara zajedničkom investicijom Sisačko – moslavačke županije, Grada Novske i Županijske uprave za ceste. Ovo je jedna od najprometnijih cesta na području Novske, spaja Novsku s Jasenovcem. Naselje ima 1000 stanovnika te je bilo potrebno sanirati ovu cestu kako bi se stanovnicima olakšao prolaz. Želio bih zamoliti sve stanovnike za razumijevanje do završetka radova, jer će nova cesta svima koristiti za lakše kretanje. Bročice su jedinstvene u realizaciji svojih projekata, a u ovoj godini ovo je najveća investicija na području Novske. Nakon završetka rekonstrukcije ceste, pokrenuti će se natječaj za izvođenje radova na aglomeraciji Novske kojim će svi stanovnici mjesta Bročice dobiti mogućnost priključka na kanalizaciju.”

“Ovo je jedna od najvećih financijskih investicija na području Grada Novske po modelu zajedničkog financiranja 50% Grada Novske i 50% Županijske uprave za ceste u ukupnom iznosu od 8 mil.kuna. Na ovaj način u prošloj godini izgrađeno je 30 kilometara županijskih cesta a ove godine planira se oko 60 kilometara. Obnova ove dionice doprinijeti će kvaliteti prometovanja i življenja na ovom području. Kako je cesta bila u lošem stanju, bez kvalitetnih pješačkih i biciklističkih staza, za lošeg vremena bi voda stajala na kolniku i samim time je bila nesigurna za promet. Nakon obnove ovog dijela ceste nadam se kako će svi koji se budu njome koristili biti zadovoljni. Prometnica se ne može obnoviti za mjesec dana, to je projekt koji duže traje te molimo stanovnike ovog mjesta za strpljenje do kraja radova”, kazao je župan.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime