Prijatelji životinja kazneno prijavili nogometaša koji je “napucao” kokoš

Prijatelji životinja oštro osuđuju nesportsko ponašanje nogometaša

1463

Udruga kazneno prijavljuje nogometaša zbog namjernog zlostavljanja i ubijanja životinje.

Udruga Prijatelji životinja zgrožena je, kažu, nesportskim ponašanjem nogometaša Ivana G. koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš.

Naime, mladić se zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i bacio u zrak. Ponašanje nogometaša sankcionirao je crvenim kartonom suca, no razočaravajuće je, kažu, što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti.

„Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji koja je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te ćemo protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Za onoga tko životinju usmrti ili ju teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana je kazna zatvora do godinu dana. Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom”, navode Prijatelji životinja. Ističu da je sankcioniranje zlostavljača važno i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, „žarom borbe”, nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama. „Na teren je moglo istrčati i malo dijete. Bi li i tada za njega bilo opravdano zatrčati se i opaliti dijete nogom? Za iživljavanje nad slabijima i za zlostavljačko ponašanje nikada nema opravdanja, a zakon ne radi razliku između kokoši, psa ili bilo koje druge životinje. Nikakva isprika nije dovoljna jer ne poništava čin zlostavljanja i ubijanja kokoši. Njegove riječi govore jedno, a snimka događaja nešto posve drugo!”, poručuju iz Udruge.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pas se umiješao u vječno pitanje - što je bilo prvo: kokoš ili jaje!

Dodaju da pohvaljuju suca utakmice koji je primjereno kaznio nogometaša crvenim kartonom, no potpuni izostanak iz njegova kluba bilo kakve osude nasilnog čina nogometaša smatraju neprihvatljivim i nesportskim postupanjem. Kažu da bi ovakvo primitivno ponašanje u nekoj drugoj, uređenoj državi itekako bilo i sankcionirano i javno osuđeno, a klub bi ga izbacio iz svojih redova, kao što je to npr. 2013. godine učinio argentinski nogometni klub CS Bella Vista nakon što je njihov igrač zgrabio za vrat i svom snagom bacio na ogradu izgubljenoga psa koji je utrčao na teren tijekom utakmice. Iz kluba su tada izjavili da njihov klub „ne može zaštititi ljudsku i sportsku sliku Josea Antonia Jimeneza, koja je oštećena njegovim neshvatljivim ponašanjem”.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pas se umiješao u vječno pitanje - što je bilo prvo: kokoš ili jaje!
Privatni facebook album I.G.

Mladić je pak poručio kako se vlasnicima kokoši ispričao pismom te kako i sam ima kućne ljubimce o kojima skrbi. Vlasnicima je kupio i drugu kokoš.

“Vjerujte mi, nije bilo namjerno, rezultat je u tome trenutku bio osjetljiv (2:1), osjećala se nervoza među igračima”, rekao je mladi nogometaš pojašnjavajući kako im kokoši stalno ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati: “Malo sam potrčao prema njima kako bih ih rastjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio”.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Pas se umiješao u vječno pitanje - što je bilo prvo: kokoš ili jaje!

Iz Kluba su poručili kako nogometaša neće sankcionirati.

2 COMMENTS

  1. Osnovat ću udrugu za zaštitu od povampirenih udruga. Pa to su potpuni luđaci koje treba trpati u ustanove, ustvari treba im vratiti njihovog omilkenog vođu Tita pa neka ih on!

  2. nadam se da ti prijatelji zivotinja isto tako ne jedu piletinu i da prijavljuju svakoga ko zakolje kokos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here