Isprobajte starinski francuski recept za jelo od pečenog krumpira. Jednostavno fino!
Sastojci:
- 750g mladog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- Preljev:
- 1 češanj češnjaka
- 70 ml maslinovog ulja
- 2 žlice senfa od cjelovitog zrna/podravka senf rustika/dijon
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žlica šećera
- 2 žlice krupno nasjeckanog svježeg peršina
- sol, papar/opcionalno
Priprema:
1. Operite mladi krumpir i narežite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpire, ako imate veće prepolovite ih na četvrtine, pazite da budu otprilike iste veličine.
2. Krumpir posložite na papir u protvan, zatim ga pouljite sa dvije žlice maslinova ulja i posolite.
3. Pecite krumpir u zagrijanoj pećnici na 220C /20-30 min dok ne postane zlatne boje i hrskav.
4. Dok se krumpir peče napravite preljev od senfa, sitno nasjeckanog česnjaka, ostataka ulja, šećera i jabučnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmješate dok ne postane emulzija, po želji dodatno pososlite i poaparite.
5. Pečeni krumpir stavite u zdjelu za serviranje i prelijte preljevom, te posipajte krupno nasjeckanim svježim peršinom.
U slast!