Dumbović održao prijem za znanstvenika Žarka Roksandića u Hrvatskom saboru

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i saborski zastupnik je danas, 22. ožujka, u Hrvatskom saboru organizirao prijem uglednog znanstvenika Žarka Roksandića

721

Nakon što je gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru Darinko Dumbović ranije ugostio uglednog znanstvenika Žarka Roksandića u rodnoj Petrinji, “pao” je dogovor da se ponovno sastanu i to u Hrvatskom saboru, kako bi se Roksandić upoznao s radom Dumbovića na ovoj visokoj funkciji.

Nakon obilaska Hrvatskog sabora gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović je održao kratku konferenciju za novinare kojom prilikom je zahvalio Roksandiću na njegovu posjetu poručivši kako je ponosan što on kao njegov sugrađanin predstavlja Petrinju i Hrvatsku u svijetu na nadasve hvalevrijedan i častan način.

Pun optimizma i u ugodnom društvu prijatelja Roksandić je zahvalio gradonačelniku i saborskom zastupniku Darinku Dumboviću na pozivu da posjeti ovaj časni dom, Hrvatski sabor.

Žarko Roksandić u posjeti je svojoj domovini i rodnoj Petrinji prvi puta nakon 1962. godine kada je, uslijed obiteljskih događanja, morao preseliti ocu u Australiju gdje je danas poznati i priznati geokemičar koji je s više od 40 znanstvenih radova postigao izniman doprinos u struci te otvorio geokemijski laboratorij.

Više o prijemu Žarka Roksandića u Petrinji pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime