Pazite kako vozite, kolnici su skliski

143

Kolnici su mokri i skliski, mogući su odroni, a ponegdje ima magle, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK) te vozačima savjetuje da prlagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru mosta Krk vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska u smjeru Dubrovnika zbog vozila u kvaru vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h.

Jadranska magistrala (DC8) između mjesta Zaton Doli i Prapratno zbog vjetra je otvorena samo za osobna vozila.

Na državnim cestama DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić i DC 217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog jakih udara vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice, a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak dionice Delnice – Kikovica državnom cestom D3.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime