VIDEO TIKA donirala 200 humanitarnih paketa građanima Petrinje

150

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) povodom mjeseca ramazana donirala je 200 prehrambenih paketa za potrebite građane grada Petrinje.

Predaja donacije održana je u utorak, 26. travnja u kontejnerskom naselju na Sajmištu, a predaji je uz predstavnike TIKA-e prisustvovala  i gradonačelnica Magdalena Komes.

Donaciju je u ime TIKA-e uručio dr. Rahman Nurdun, potpredsjednik TIKA Ankara u pratnji Sedef Bulut, koordinatorice –ataše Tika ureda u Zagrebu. G. Nurdun kazao je kazao je kako je prvi puta u Petrinji te kako je mjesec ramazana vrijeme solidarnosti te kako mu je drago da može prenijeti i podijeliti lijepe osjećaje i  vrijednosti turske kulture hrvatskim narodom.

Dodao je kako je TIKA vrlo aktivna u različitim u promicanju socijalnih projekata i suradnje te kako su nakon potresa u nastojali biti prisutni i pomoći pogođenom području.

Gradonačelnica Komes zahvalila je predstavnicima TIKA-e na njihovoj pomoći neposredno nakon potresa kao i na ovoj lijepoj gesti kojom gradu pružaju ruku prijateljstva i kojom pokazuju kako su svi ljudi u potrebi jednaki.

Grad Petrinja pakete je usmjerio na korisnike Pučke kuhinje kojima su paketi uručeni tijekom primopredaje, a dio će u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa biti uručen potrebitim građanima izlaskom na teren.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime