Potpisani ugovori o produženju zakupa županijskih lovišta

275

Na rok od deset godina, potpisani su ugovori sa 61-nim lovozakupnikom o produženju zakupa županijskih (zajedničkih) lovišta. Odluku o produženju zakupa lovišta, do 31. ožujka 2029., donijela je Županijska skupština, a ugovore je s predstavnicima lovačkih udruga potpisala zamjenica župana Nadica Žužak. Potpisivanje je upriličeno u lovačkom domu LD „Fazan“ u Pušći.

„Prilika je ovo da lovcima iskažemo zahvalnost za njihov rad. Oni su osobe koje iznimno poštuju i vole prirodu. U uvjetima velikog broja neobrađenih površina, kada se divljač spušta u naseljena mjesta, iznimno smo zadovoljni aktivnostima lovačkih društava. Velika uloga lovce čeka i u sprečavanju širenja afričke svinjske kuge“, rekla je zamjenica Žužak, naglasivši da se ugovori produžuju pod jednakim uvjetima i uz jednaki iznos zakupnine kao i dosad.

VEZANE VIJESTI
U Ivanić-Gradu otvorena izložba inovacija

„Godišnje od naknade za zakup lovišta Županija prihoduje preko 1,1 milijun kuna i sva ta sredstva ‘vraćamo’ nazad lovačkim društvima, kroz naš javni poziv, za njihove potrebe. Sufinanciramo unos divljači u lovišta, uzgoj pernate divljači, nabavu opreme za uzgoj i zaštitu divljači, premiju osiguranja lovišta, sprečavanje šteta od divljači, gradnju i adaptaciju lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači“, podsjetila je zamjenica Žužak, rekavši da će javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva u 2019. biti raspisan početkom travnja. Za ovu namjenu Županija je u proračunu predvidjela 1,18 milijuna kuna.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Čestitka povodom blagdana Uskrsa prema julijanskom kalendaru

Marinko Šebečić, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, rekao je da je produženje zakupa lovišta „kruna dosadašnjega uspješnoga gospodarenja lovištima i priznanje lovcima od strane Županije za dobar rad“.

„Izuzetno smo zadovoljni suradnjom sa Županijom. Profesionalno sam zaposlen u Hrvatskom lovačkom savezu i dobro znam kako funkcioniraju druge županije“, rekao je Šebečić.

Lovcima se uvodno obratila i načelnica Pušće Anđela Cirkveni, naglasivši dobru suradnju s lokalnim, Lovačkim društvom „Fazan“.

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here